Malzemeler
- 500 GR UN (3,5 SU BARDAĞI )
- 2 ADET YUMURTA
- 25 GR. MAYA
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 150 GR. MARGARİN (5 YEMEK KAŞIĞI)
- (HAMURUN İÇİNE):
- 1 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP200 GR.
- HAŞLANMIŞ ISPANAK (PEYNİR, KIYMA, PATATES İLE YAPILABİLİR)
- 200 GR. MARGARİN (6,5 YEMEK KAŞIĞI)
- (HAMURUN TURU İÇİN):
- 2 ADET YUMURTA İÇİNE VE ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
- 1 ADET KURU SOĞAN
- 1 SU BARDAĞI BARDAK ILIK SU
Tarif
- UNUN ORTASI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇILIR.
- MARGARİN, TUZ, TOZ ŞEKER, YUMURTA, MAHLEP VE MAYA HAVUZDA KARIŞTIRILIR.
- KARIŞIMA SU İLAVE EDİLEREK BÜTÜN MAYALI HAMURLAR GİBİ ELE YAPIŞACAK KIVAMDA.
- YOĞRULUR.
- HAMURUN ALTINA UN SERPİLEREK BEZE HALİNE GETİRİLİR VE 10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
- BEZENİN ORTASINA ARTI ŞEKLİNDE BIÇAKLA VURULUR.
- 200 GR. MARGARİN HAMURUN ORTASINA KONULUP MERDANE İLE YAKLAŞIK YARIM SANTİM KALINLIĞINDA 5040 BOYUTUNDA DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE AÇILIR VE 1 TUR VERİLİR.
- AÇILIRKEN HAMURU HER BİR TEZGAHTAN KALDIRMADA TEZGAH VE HAMUR UNLANIR.
- BİR TUR VERMEK ÇİĞ BÖREK KATLAMASI GİBİ HAMURUN KATLANMASINA DENMEKTEDİR.
- HAMURU AÇARKEN YIRTILMAMASINA DİKKAT EDİLMELİ.
- HAMURUN ORTASINA YAĞ KONDUĞUNDA BEZELERİN KULAKLARINDAN İYİCE ÇEKİLEREK YAĞ KAPATILMALI Kİ, YAĞ BÜTÜN HAMURA YAYILABİLSİN.
- HAMUR TEKRAR 10 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
- 2. TUR YARIM VERİLİR.
- YANİ YAKLAŞIK YARIM SANTİM KALINLIĞINDA DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE AÇILAN HAMUR ORTADAN İKİYE KATLANIR VE SONRA DÖRTE KATLANIR.
- HAMUR YARIM SANTİMDEN İNCE OLARAK DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE AÇILIR.
- AÇILAN HAMURUN UZUN KENARINA BOYLU BOYUNCA SOĞUK HARCI KONUR
- ISPANAKTAN SONRA YAKLAŞIK 5-6 CM. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.
- HAMUR RULA ŞEKLİNDE YUMURTA SARISI SINIRI BİTENE KADAR SARILIR VE BOYLU BOYUNCA BIÇAKLA KESİLİR.
- HAMUR BİTENE KADAR BU İŞLEM TEKRARLANIR.
- BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNDEN YAKLAŞIK 10 CM. KISA OLARAK RULOLAR KESİLİR. TEPSİNİN İÇİNDE RULOLAR TEPSİ BOYUNDA YUVARLATILIP ÜZERİNE BASTIRILIR. RULOLAR 1 CM. ARALIKLARLA DİZİLİR.
- ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.
- BİR BIÇAKLA 10 CM ARALIKLA RULOLAR ENLEMESİNE ÇİZDİRİLİR, ÜZERİNE HAŞHAŞ, SUSAM, VS. ATILABİLİR.
- ÖNCEDEN 170 C DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİLİR.
0 yorum:
Yorum Gönder