Malzemeler
- 250 gr margarin
- 2 yumurta
- 1 cb siviyag
- 1 cb yogurt
- 1/2 pk yas maya
- Cörek otu
- Ic malzelesi icin :
- 300 gr kiyma
- 1 haslanmis patates
- 1 sogan
- tuz,
- kimyon,
- karabiber,
- maydonoz,
Tarif
- Sirasiyla margarin, siviyag, yogurt, yumurtayi ekleyip kulak memesi kivaminda hamur yogurun
- 30-45 dk dinlendirin
- Önceden hasladiginiz patatesi rendeleyip bir kenara alin
- Tavada kiymayi kavurup sogani ekleyin
- Patatesi ve diger malzemeleri ekleyip sogumaya birakin
- Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip cay tabagi büyüklügünde acin
- Uc tarafina harci koyup kalem gibi sarin
- Kenarlarini icine kivirip tepsiye dizin
- 15-20 dk tepside dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarisi sürüp cörekotu serpin Üzeri kizarana kadar pisirin
0 yorum:
Yorum Gönder