Malzemeler
- 5 su bardağı un(yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)
- 5 çorba kaşığı margarin(erimemiş yumuşak)
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı sirke
- 6-7 çorba kaşığı zeytinyağ
- (3 kaşık hamura)Yarım kalıp beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 Yumurta (sarısı üzerine,akı peynire konulacak)
Tarif
- Un elenir,ortasına yoğurt,sirke 3 kaşık zeytinyağ,tuz konup karıştırılır.
- Bir bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir.
- 15-16 parçaya bölünür ve yaş bez altında dinlendirilir.
- Yağ çok hafif ateşte yarım eritilir.
- Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır.
- Her parça 10 cm çapında açılır.
- Parçalar, hazırlanan yağ ile yağ İle(Kat araları da yağlanır.)
- Yaş bez altında 15-20 dakika dinlendirilir.(İstenirse bu işlem bir kere daha tekrarlanır.
- Parçalar tekrar incecik açılır.
- Üzerine zeytinyağ sürülür.
- Peynirli iç konup kenar peynirin üzerine kapatılır, sonra 2-3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir
- Özerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder