18 Şubat 2013 Pazartesi

KURU KAYISI TATLISI


Kayısı Tatlısı
Malzemeler ( 6 Kişilik )
250 gr kayısı (tercihen günkurusu kayısı)
2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker ve ya pekmez
1 su bardağı ceviz veya 200 gr kaymak (isteğe bağlı)

Kayısı Tatlısı Tarifi:
Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini suya çıkarın. Bu sudan alıp 2 su bardağı içme suyuna koyun. Bir gece bekletin. Ertesi sabah şişmiş olan kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine şeker ilave edip bir taşım kaynatın. Kaynayan şuruba kayısıları ilave edin. Ağır ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar pişirin. Kayısılar soğuyunca aralarına ceviz veya kaymak koyarak kayısı tatlısını servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder