Malzeme
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağının yarısı kadar süt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket irmik (500g)
- Varsa yarım su bardağı tahin
Üstüne;
- ceviz,badem veya fıstık
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2.5 bardak su
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtayı 15 dakika çırpın. Kabarınca yağ,yoğurt ve sütü ilave edip çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip çırpın. Tekrar kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye-varsa tahini de sürün-hamuru koyun koyu olan bu hamuru kaşığın sırtıyla iyice düzeltin. Cevizi dizin.220 derecelik fırında iyice kızartın. Pişen tatlıyı kesin. Tatlı soğurken şerbeti yapın.Soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökün. 2 saat dinlendirin. Hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder