15 Şubat 2013 Cuma

HENGEL


Malzemeler:
  • Yarım kg. un
  • 1 adet yumurta (Arzuya göre)
  • Su
  • Tuz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
  1. Hamur için; un, yumurta ve tuz karıştırma kabına alınıp yavaş yavaş su eklenerek yoğurulur. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir.
  2. Unlanmış tezgahta mantı gibi büyük bir yuvarlak açılıp 3 X 3 cm genişliğinde kareler kesin.
  3. Bir tencerede su kaynatıp hazırladığınız hamurları hafif unlayarak tencereye atıp 3-4 dk. haşlayın.
  4. Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırıp hazırlayın.
  5. Soğanları zar gibi doğrayıp yağda karıştırarak kızartın.
  6. Tereyağını eritin salçayı ilave ederek karıştırın.
  7. Hangelleri süzerek bir tepsiye alın. Üzerine sırayla sarımsaklı yoğurt, salçalı sos ve en üste soğanları ilave ederek sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder