Malzemeler:
- Yarım kg. un
- 1 adet yumurta (Arzuya göre)
- Su
- Tuz
- 1 adet büyük boy soğan
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
- Hamur için; un, yumurta ve tuz karıştırma kabına alınıp yavaş yavaş su eklenerek yoğurulur. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir.
- Unlanmış tezgahta mantı gibi büyük bir yuvarlak açılıp 3 X 3 cm genişliğinde kareler kesin.
- Bir tencerede su kaynatıp hazırladığınız hamurları hafif unlayarak tencereye atıp 3-4 dk. haşlayın.
- Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırıp hazırlayın.
- Soğanları zar gibi doğrayıp yağda karıştırarak kızartın.
- Tereyağını eritin salçayı ilave ederek karıştırın.
- Hangelleri süzerek bir tepsiye alın. Üzerine sırayla sarımsaklı yoğurt, salçalı sos ve en üste soğanları ilave ederek sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder